Doorgaan naar artikel

BASF Vegetable Seeds rond overname meloenveredelaar ASL af

BASF Vegetable heeft de overname van meloenveredelaar ASL afgerond. Voor de overname werkten de bedrijven al meer dan dertig jaar samen.

De overname van het particuliere Franse bedrijf uit de buurt van Avignon heeft betrekking op alle aspecten van de huidige activiteiten van ASL, inclusief zaadproductie, intellectuele eigendomsrechten, kiemplasma, faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling, en personeel. BASF wil nieuwe innovatieve concepten voor gezonde en smaakvolle meloenen blijven ontwikkelen.

23 veredelingsstations voor groentezaden

“De overname van ASL versterkt onze marktpositie en creëert nieuwe groeikansen voor ons assortiment hybride meloenzaden dat onder het Nunhems-merk op de markt wordt gebracht”, aldus Maximilian Becker, Senior Vice President van BASF Vegetable Seeds. De faciliteiten voor zaadproductie en veredeling nabij Avignon worden geïntegreerd in het huidige netwerk van BASF, dat bestaat uit 23 veredelingsstations voor groentezaden wereldwijd. Het wordt de eerste R&D-locatie voor veredeling en screening in Frankrijk.

De overnamesom is niet bekendgemaakt.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Jan Willem Veldman

redacteur Food&Agribusiness

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin