Doorgaan naar artikel

Nieuwe zaaddivisies Bayer en BASF op beurs Berlijn

Bayer en BASF presenteren zich op de Fruit Logistica met de nieuwe zaaddivisies na een serie overnames.

Bayer heeft de positie op de zadenmarkt versterkt na de overname van Monsanto in 2018. De 2 merken Seminis en De Ruiter worden wereldwijd doorgevoerd voor vollegrond en kasgroenten. De naam Monsanto wordt daarbij niet meer gebruikt. Bayer betaalde in 2018 € 53 miljard voor Monsanto, wat resulteert in een omzetniveau van het nieuwe Bayer van € 45 miljard. Daarmee is het marktleider in chemie en zaden. Bij de overname moest Bayer Nunhems afstoten aan BASF. Ook BASF presenteert het Nunhems-merk voor 25 gewassen op de beurs in Berlijn.

‘Nieuwe’ rassen

Bayer wil op de Fruit Logistica nieuwe rassen presenteren in tomaat, broccoli en bloemkool, zo stelt het in een persbericht. Het tomatenras Delisher geldt al sinds 2017 als nieuw tomatenras.

In het broccolisegment Seminis Bellaverde heeft Bayer rassen gelanceerd als Sibsey, een zoet knapperig internationaal ras ook voor snacktoepassing. Voor bloemkool vraagt Bayer aandacht voor Whitex, een ras uit de lijn Curdivex.

Amerika‘s

Bayer maakt ook bekend in Noord- en Zuid-Amerika verder samen te werken met onderzoekscentra in het American Institute for Cooperation on Agriculture (ILCA). De ILCA telt 34 landen als lid met als doel voedselzekerheid en duurzaamheid van productie te verhogen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin