Doorgaan naar artikel

Oude veilinghal plek pakstation Growers United

Growers United bouwt een innovatief en duurzaam pakstation voor paprika in Zwaagdijk op een plek waar oude veilinghallen stonden.

Bij de borrel voor het slaan van de eerste paal 12 juli kwam die historische context ook aan de orde. De paprikatelers van Growers United in PapriCo zetelen nu in het oude pand van Hessing op het bedrijventerrein WFO in Zwaagdijk, maar verhuizen naar een plek waar oude veilingpanden zijn neergehaald.

Hoewel Growers United recent in Maasdijk een nieuw verpakkingscentrum bouwde, is er bewust voor gekozen om de blokpaprika’s te blijven sorteren en verpakken in Noord-Holland, dichtbij de teeltlocaties van de PapriCo-telers. Op deze manier kunnen zij flexibel opereren en snel op de wensen van de klant inspelen, maar er is ook de kwestie van duurzaamheid.

Duurzaamheidspunten

De nieuwbouw wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd, zegt projectmanager Ronald Jansen. “We laten ons daarbij inspireren door het duurzaamheidslabel Breeam. In dit label komen facetten naar voren als; Hoe bouw je? Hoe laat je het personeel naar het werk komen? Daarmee kun je punten halen op het duurzaamheidsvlak. Klanten uit de retail vragen daarom.” De nieuwbouw is nog niet helemaal CO2-neutraal, maar komt er dicht bij.

Drie keer zo groot

Het pand wordt transparant ingericht, waardoor vanuit kantoor zicht is op het bedrijfsproces. Het terrein wordt ingericht met een groen en open karakter. Het pand beslaat in totaal 10.000 vierkante meter productieruime, en 840 vierkante meter kantoorruimte. Daarmee is de productieruimte drie keer zo groot als de huidige paklocatie in een oud pand van snijderij Hessing, dat elders op het Bedrijvenpark WFO al nieuw bouwde.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin