Oproep tot zuivelprotest bij EU-landbouwraad Amsterdam

26-05-2016 | Laatste update op 18-05 | |
<em>Foto: Fotostudio Wick Natzijl</em>
Foto: Fotostudio Wick Natzijl

Een massaal protest tijdens de landbouwraad op 31 mei, vanwege de lage melkprijzen. Daartoe roepen melkveehoudersbonden NMV en DDB de boeren op.

De melkveehoudersbonden NMV en DDB willen op 31 mei massaal protesteren in Amsterdam als daar de informele raad van landbouwministers wordt gehouden, waar ook crisisbeleid voor groente en fruit wordt besproken. Beide bonden roepen melkveehouders op om zich aan te melden voor deelname aan de actie en te laten zien dat ze de lage melkprijzen zat zijn.

Duitse protesten tegen melkprijzen

De actie komt een dag nadat de Duitse melkveehoudersbonden BDM en ABL willen protesteren bij de Duitse ‘melktop’ in Berlijn. Eerst mochten ze daar niet aan meedoen, inmiddels toch weer wel.

Martijn van Dam verwacht ‘nette’ demonstratie

Staatssecretaris Martijn van Dam zegt te verwachten dat die demonstratie van de NMV bij de landbouwraad in Amsterdam ordelijk zal verlopen: “De NMV zal de situatie waarin ze verkeren onder de aandacht brengen op een nette manier, zoals we dat van ze gewend zijn.  Zij willen ook dat de melkveehouders op een positieve manier in beeld komen.”

van der Horst
Klaas van der Horst Voormalig redacteur
Meer over


Beheer