Olieprijs sluit weer lager

28-07-2016 | |
Olieprijs sluit weer lager - Foto: ANP
Olieprijs sluit weer lager - Foto: ANP

Woensdag sloot handelsplatform Behr de olieprijs weer lager af, op $43,67 per vat (159 liter) Noordzeeolie (Brent).

Woensdag maakte de Verenigde Staten bekend meer ruwe olie op voorraad te hebben dan de handel dacht. Tegelijk blijft de economische groei in Azië achter. Meer voorraad en minder economische groei betekenen minder vraag en dus daalde de olieprijs met ruim een dollar ten opzichte van de prijs begin deze week. Het is de laagste olieprijs in drie maanden tijd; sinds mei is de olie niet zo goedkoop geweest. De afgelopen maanden bewoog de olieprijs binnen een bandbreedte van $45 tot $50 per vat. Nu de olieprijs lager is dan $44 is die trend gebroken.

Dieselprijs

De dieselprijs daalde met de olieprijs mee naar 81,60 cent per liter, blijft uit de notering van inkoopcollectief Farmers4all. Dat is tweeënhalve cent minder dan vorige week. De prijs geldt bij een minimale afname van 1.000 liter.

De gasprijs daalde ook licht naar 14,1 cent per kuub. Dat is een tiende van een cent minder dan vorige week. Ook de contractprijzen daalden mee. Contractprijs 2017 noteerde medio donderdag 16,2 cent per kuub. Contractprijs 2018 kost 16,7 cent per kuub. De reden van de daling is – net als bij olie – achterblijvende vraag.

Dagprijzen

De dagprijzen van elektriciteit bleven afgelopen week relatief stabiel. De toename van de productie van duurzame energie zorgt voor stabiele prijzen op de dagmarkt voor elektriciteit. APX noteerde medio donderdag €35,07 per MWh.

de Snoo
Esther de Snoo redacteur ondernemen
Meer over


Beheer