Doorgaan naar artikel

Brits pond daalt verder

Foto :ANP

Foto :ANP

Het Britse pond zakte deze week ook weer wat verder, vooral omdat premier Theresa May niet vies lijkt van een ‘harde’ Brexit, waarbij de Britse economie meer schade oploopt.

Het is slecht nieuws voor de sectoren die veel exporteren naar het Verenigd Koninkrijk. Volgens cijfers van het CBS exporteerde Nederland vorig jaar voor €7,9 miljard aan landbouwproducten naar het Verenigd Koninkrijk.

Het land is vooral voor de export van vlees, groente, fruit en sierteelt belangrijk. De vleessector exporteerde vorig jaar voor €1,4 miljard naar de Britten, terwijl voor bijna €2 miljard aan groente en fruit de Noordzee overstak.

Waarde euro gedaald ten opzichte van dollar

De waarde van de euro is ten opzichte van de Amerikaanse dollar gedaald tot de laagste waarde sinds eind juli. Met een koers van $1,10 is de euro ver verwijderd van de $1,50 die het op haar top in mei waard was. Dat heeft alles te maken met toenemend vertrouwen in de Amerikaanse economie. ABN Amro denkt dat de koers voorlopig tussen $1,05 en $1,15 blijft.

De rente daalt rustig verder. Het Euribor-rentetarief ligt bij een looptijd van drie maanden inmiddels op -0,306%, een nieuw dieptepunt. De depositorente van de Europese Centrale Bank, -0,40%, wordt in de markt als bodem gezien.

Beheer
WP Admin