Doorgaan naar artikel

Nog meer uit te leggen

De actie KomOp! als ondersteuning voor de Nederlandse glasgroente kwam spontaan opborrelen. Kom

Kom in de Kas heeft daarnaast een extra open dag gehouden. Dankzij de tuinbouwondernemers is deze actie een groot succes geworden. Zaterdag waren er maar liefst vijftien bedrijven open, verdeeld over heel het land. Onder de Kom in de Kas-vlag lieten deze collega’s van u nogmaals zien hoe veilig en lekker de glasgroenten zijn. Een mooi gebaar. Kom maar binnen, kom maar kijken, wij hebben niks te verbergen. De pers dook erop en geen wonder, want het zijn altijd mooie shots in een kas. Bovendien praatten de ondernemers vanuit hun hart en die echte emoties doen het ook altijd goed op tv.

Of het helpt? Misschien een beetje. Ik vind het in ieder geval geweldig dat deze mensen zoveel tijd en energie hebben willen steken in hun vertegenwoordiging van de sector. Hulde!

De andere tuinbouwondernemers zijn degenen die in allerlei besturen zitten, zoals in LTO Noord Glaskracht en in de Kom in de Kas-regio’s. Als echte ondernemers zijn ze gewend om snel te beslissen en daadkrachtig plannen te maken en uit te voeren. Wat wij in een paar dagen mogelijk gemaakt hebben, was voor ambtenaren echt onmogelijk geweest. Ons landelijke netwerk en de overtuiging dat we als sector ook echt iets moesten doen, heeft ons daarbij geholpen.

Ik denk dat er geen Nederlandse burger is, die nu nog denkt dat Nederlandse komkommers, tomaten of paprika’s onveilig zijn. Wat dat betreft is deze missie geslaagd. Het helpt niet dat er nu weer paniek ontstaat over rucola. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit alleen kende als sla. Ik wist niet eens dat er ook rucolakiemen op de markt waren. Fenegriek ken ik alleen in de kaas. En als ik dat niet wist, nou, dan zijn er nog een paar miljoen Nederlanders, die dat niet weten. We hebben, als groentesector, nog heel veel uit te leggen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin