U bekijkt alle recente artikelen
Op deze pagina vind je de nieuwste artikelen. Bekijk ook onze thema's en lees meer achtergronden, interviews, marktanalyses en columns.
250+ resultaten
Weergave:
Kverneland doneert € 50.000 aan agrariërs overstromingsgebied
Machinebouwer Kverneland Group stelt € 50.000 beschikbaar voor agrariërs met overstromingsschade in de Benelux. Aanmelden kan via de Limburgse boerenbond LLTB.
E.coli-uitbraak groente Scandinavië dooft uit
Een uitbraak van een gevaarlijke E.coli variant lijkt voorbij, zonder dat duidelijk de relatie met groente gelegd is.
Kleur doorgeven binnen en buiten de sector
Breda had op woensdag 16 september de primeur met een ‘eetbaar’ bushokje midden in het centrum. Een ludieke actie die veel media-aandacht genereerde en op een positieve manier de aandacht vestigde op het belang van een gezonde leefomgeving. Een belang dat door steeds meer partijen wordt onderschreven, getuige ook de samenwerking met gemeente Breda en onderwijsinstelling Curio. De smaak van samenwerking vraagt om vervolg.
‘Onzekerheid door beleid’
Alles in de media gaat over klimaat en duurzaamheid. Wat daar niet over lijkt te gaan, gaat er tóch over, want alles hangt met alles samen.
Kamer: ODE-heffing elektriciteit omlaag
Kabinet moet € 125 miljoen vrijmaken om de ODE (Opslag Duurzame Energie) op elektriciteit voor het bedrijfsleven te verlagen.
AGF-beurs Madrid is terug, ‘zeer speciale editie’
Met 1.300 exposerende bedrijven zal de prestigieuze handelsbeurs Fruit Attraction bijna even groot zijn als de laatste in 2019.
Zuidplas biedt teler uitweg na lange schadezaak
De gemeente Zuidplas wil een glasteler compenseren voor de waardevermindering van zijn perceel, maar niet via grote schadevergoeding.
Dutch Cuisine: hoofdrol voor groenten in eetcultuur
Een Nederlandse eetcultuur waarin groenten de hoofdrol spelen, vlees en vis een bijrol krijgen en er meer aandacht is voor lokale, biologische producten. Dat is het doel van Dutch Cuisine, een initiatief van chef-koks die pleiten voor een ‘voedseltransitie’ die de Nederlandse keuken op de kaart moet zetten.
Groente en fruit belangrijk voor flitsbezorgers
Met hun hubs en bezorgers op elektrische fietsen veroveren flitsbezorgers in rap tempo onze grote steden. Groente en fruit zijn als versproducten bij uitstek geschikt voor deze dienst, zien ook traditionele retailpartijen. “Onze aankopen liggen dicht bij het consumptiemoment.”
Onderzoek: met Farm-to-Fork-strategie geen klimaatwinst
De Farm-to-Fork-strategie gaat geen klimaatwinst opleveren, maar wel een domper voor de Europese economie. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Kiel.
Nieuws
Nieuws
Achtergrond
Opinie
Nieuws
Nieuws
Nieuws
Achtergrond
Achtergrond
Nieuws