Doorgaan naar artikel

Nieuwe directeur AH wil ‘open leveranciers’

Marit van Egmond (rechts)

Marit van Egmond (rechts)

Marit van Egmond wordt de nieuwe directeur van Albert Heijn.

Van Egmond neemt de plaats in van Wouter Kolk, die zich voor moederbedrijf Ahold Delhaize volledig gaat richten op zijn rol als topman voor heel Europa en Indonesië. Van Egmond, op dit moment directeur commercie van Albert Heijn, is lid van het topteam Agri&Food van de topsector Agri&Food. Ze praat daardoor mee over belangrijke ontwikkelingen in de ontwikkeling van land- en tuinbouw.

Van Egmond is voorstander van meer zeer intensieve samenwerking met leveranciers, waarbij vooral veel digitale informatie transparant beschikbaar komt over het product.

Onderop begonnen

Van Egmond begon haar carrière als management-trainee bij Ahold en bekleedde er vervolgens diverse commerciële, operationele en managementfuncties. Zo was ze ook directeur van slijterijketen Gall&Gall. In haar nieuwe rol blijft ze rapporteren aan Kolk.

Promotie Kolk

Kolk werd in 2015 topman van Albert Heijn en kreeg er de laatste jaren meerdere taken bij. Sinds september 2017 zit hij ook in het uitvoerend comité van Ahold Delhaize. In oktober 2018 werd hij topman van Ahold Delhaize in Europa en Indonesië. Vanuit die positie heeft hij de verantwoordelijkheid voor het concern in 8 landen.

Beheer
WP Admin