Doorgaan naar artikel

Nederland kent grote verschillen in consumptie AGF

Foto: RBI

Foto: RBI

Nederland telt een relatief grote groep voorlopers met hoge AGF-inname per dag, maar ook een relatief grote groep achterblijvers. Dat blijkt uit een EU-onderzoek van Eurostat.

In Nederland zegt 1 op 4 mensen dagelijks 5 porties groente en fruit te eten. Dat is na Engeland en Denemarken de beste score in de EU. Gemiddeld in de EU zegt 14,1% van de ondervraagden dagelijks 5 porties groente en fruit te eten.

Aan de andere kant zegt 45,9% van de ondervraagde Nederlanders niet dagelijks groente en fruit te eten. Daarmee scoort Nederland duidelijk onder het EU-gemiddelde (34,4%). Bij de groep achterblijvers is Nederland in gezelschap van Duitsland (45,2% zegt niet dagelijks groente of fruit te eten), maar België scoort op dat punt veel beter (16,1% eet niet dagelijks groente of fruit).

Het percentage Nederlanders dat dagelijks 1 tot 4 porties of 5 groente en fruit per dag consumeert, bedraagt opgeteld 54%. Gemiddeld in de EU ligt dat percentage op 65,5%. Zo bezien scoort Nederland niet hoog in de Europese statistiek.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin