Doorgaan naar artikel

‘Mogelijkheden door coronavirus’

De gevolgen van het coronavirus voor de wereldeconomie kunnen extreem zijn.

Hele gebieden worden afgezet en zijn niet bereikbaar. De marktvraag van China is compleet weggevallen en er volgen meer gebieden. De marktvraag is natuurlijk niet weg, maar het vervoer is gestaakt. De vraag is hoe lang dit gaat duren? Sterker nog: Ik zit te wachten op het eerste persbericht, dat het eten van veel groenten en fruit de gezondheid bevordert en dus ook je weerbaarder maakt tegen het coronavirus. Betere reclame voor onze mooie, gezonde producten kun je niet hebben.

Grenzen dicht door coronavirus

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert mensen het reisadvies goed in de gaten te houden. Ook onze consultants, die veelal internationaal werken, worden geconfronteerd met de gevolgen van het coronavirus. Sommige landen sluiten de deuren voor Nederlandse bezoekers, een missie naar Turkmenistan is al uitgesteld hierdoor. Om onze service naar onze klanten te blijven leveren, biedt advies op afstand veel soelaas.

Data

Met een aantal klanten sturen we op afstand al mee, met data kunnen we de juiste analyses maken en onze klant voorzien van goede adviezen. In het verlengde hiervan zijn we onze plantgroeimodellen verder aan het ontwikkelen. En ten slotte is de Autonomous Greenhouse Challenge II gaande, met Delphy erbij. Dit is telen op afstand, zonder fysieke inmenging. Vanuit onverwachte (corona)hoek krijgt deze datagedreven teelt en de ondersteuning daarbij daardoor opeens de wind in de rug. Het kan nooit kwaad goed voorbereid te zijn op de toekomst.

Share this

Afbeelding
Jeroen van Buren

manager glasgroenten bij Delphy

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin