Doorgaan naar artikel

Minister Blok onder indruk van corona-veerkracht Baan

Koppert Cress voelt de onzekerheid van de horeca-afzetmarkt, maar is beter ingesteld op een afnemende horecavraag dan in de eerste lockdown.

Minister Blok bezocht op maandag 29 november Koppert Cress, leverancier van restaurants over de hele wereld. Hij sprak een bedrukte Rob Baan. Blok: “Corona is een veelkoppig monster. Ook dit mooie bedrijf is hard geraakt. Ik ben onder de indruk van het verhaal en zijn veerkracht”, liet de minister weten via een bericht op Twitter.

Geen sectorregeling

Het bezoek betekent niet dat aan een sectorregeling wordt gewerkt, laat zijn woordvoerder desgevraagd weten. Het is goed om te zien hoe bedrijven in de praktijk omgaan met de marktsituatie en met de bestaande generieke steunpakketten, stelt de woordvoerder verder. Afgelopen week maakte het kabinet nieuwe generieke steunpakketten bekend. Die zijn ruimer door een goedkeuring van de Europese Unie.

TVL sluit niet aan bij ontstane financiële schade

Stijn Baan van Koppert Cress is blij dat de minister de uitnodiging aannam om te praten over hoe specifieke bedrijven moeilijk onder een regeling vallen. Dat geldt niet zozeer voor de NOW-regeling voor arbeid, maar meer voor de vaste kostenregeling TVL, die niet aansluit bij de ontstane financiële schade. Wat de uitkomst van het bezoek was, is niet bekend.

Naar omstandigheden goed

Met Koppert Cress gaat het goed, zegt Stijn Baan. Dat is dan naar omstandigheden. De horecavraag is afgenomen, maar op veel internationale markten draaien horecazaken nog goed. Ook in Nederland wordt, ondanks de vroege sluiting, nog wel flink geluncht. Dat geldt zeker voor het hogere segment waaraan Koppert levert. De onzekerheid is er wel. Baan: “Wat gebeurt er met kerstmis? Gaan we het vieren buiten de deur of niet? Daarvoor hebben we wel gezaaid.” Koppert Cress voerde een reorganisatie door afgelopen zomer, heeft hetzelfde assortiment als in de eerste lockdown, maar teelt op een kleiner teeltoppervlak na het afstoten van een kas.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin