Markt: Iets meer peen gespoeld voor paasweekend

Foto: Fotopersbureau Dijkstra
Foto: Fotopersbureau Dijkstra

De beurs in Emmeloord noteert stabiel voor B-peen en schalenpeen op € 7 tot € 11 per 100 kilo.

Het was vorige week en begin deze week iets drukker bij spoelerijen om de peen voor het paasweekend bij de retail te krijgen. Maar normaal maken spoelers deze periode overuren om aan de vraag te voldoen. Dat is dit seizoen niet het geval. Het rommelt allemaal wat door.

De beurs in Emmeloord noteert stabiel voor B-peen en schalenpeen op € 7 tot € 11 per 100 kilo. De stemming blijft rustig. De peenprijzen blijven stabiel laag.

Kwaliteitsproblemen

De vraag naar peen is te krap om de grote voorraden weg te werken. De kwaliteitsproblemen blijven druk houden op de markt. En er is ook nog ontzettend veel goede peen beschikbaar. Spoelers zijn enorm kieskeurig. Als er een beetje werk zit aan een partij wordt de deur weer gesloten om naar een volgend koelhuis te gaan voor de inkopen.

Peen uit Zuid-Europa

Nieuwe oogst peen wordt vanuit de Zuid-Europese landen, Spanje en Italië, ook in Nederland aangeboden. Er is geen vraag naar omdat er nog meer dan genoeg oude oogst peen is. De verwachting is dat de prijzen voor deze nieuwe oogst na het paasweekend zakken, mede omdat daar ook voldoende aanbod vandaan gaat komen.

Prognose: rustige stemming.

Smale
Annet Smale marktredacteur akkerbouw
Meer over


Beheer