Doorgaan naar artikel

Koninklijk paar tussen de Milieukeur-tomaten

Het koninklijk paar bezocht maandag de tomatenkas van kwekerij ItWiid in het Friese Wier.

De kwekerij is een werkbedrijf van de organisatie Empatec, dat sinds 2013 samenwerkt met tien gemeenten in de regio om deze re-integratie mogelijk te maken. ItWiid levert de tomaten aan Smeding Groenten en Fruit. In de kas verdiepten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich in Milieukeurteelt tomaten en arbeidsintegratie.

Koninklijk paar tussen de Milieukeur-tomaten


Leren over glastuinbouw

Op ItWiid werken en leren kandidaat-werknemers, die voor een uitkering onder de Participatiewet in aanmerking komen, hoe het is om in de glastuinbouw te werken. Met deze voorbereiding is de stap naar regulier werk gemakkelijker te maken.

Koninklijk paar tussen de Milieukeur-tomaten


Leefbaarheid in de regio

Het bezoek aan de kassen was onderdeel van een streekbezoek aan Noardwest Fryslân (Noordwesthoek) in de provincie Fryslân. Tijdens het bezoek stonden de ambities van de Streekagenda centraal, waarin provincie, gemeenten en waterschap samenwerken met inwoners en bedrijven aan een sterke regio. Speciale aandacht was er voor de leefbaarheid in deze regio met een teruglopend bevolkingsaantal. De Koning en Koningin bezochten in dit kader diverse plaatsen in de gemeenten Het Bildt, Menameradiel, Franekeradeel en Harlingen.

Koninklijk paar tussen de Milieukeur-tomaten


Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin