Doorgaan naar artikel

Supermarkten buurlanden kijken naar PlanetProof

Supermarkten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk vragen informatie op over keurmerk On the way to PlanetProof groente en fruit.

Dat stelt Stichting Milieukeur (SMK) na de lancering van een Duitse vertaling van de website. Ook het certificatieschema is in het Duits opgesteld. Een aantal Duitse telers is al gecertificeerd met Nederlandse begeleiding, laat SMK weten. Bij handel, telers, telersorganisaties en certificeerders was er vraag naar een Duitse vertaling. Ook is er dus interesse bij supermarkten.

Oriënterend

Volgens SMK betekent de interesse nog niet dat Duitse ketens het keurmerk zullen hanteren bij inkoop van groenten en fruit. Inhoudelijke, oriënterende gesprekken met supermarkten zijn er wel. In Nederland zijn twee supermarktketens PlanetProof-gecertificeerd: Aldi en Marqt. Andere Nederlandse supermarktketens zijn niet gecertificeerd, maar hanteren het vaak wel als inkoopeis. Of Aldi Duitsland daarmee ook voor zijn Duitse winkels kijkt naar PlanetProof wil een SMK-woordvoerder niet zeggen.

Internationale bekendheid

Ook in Engeland kijkt een platform gelieerd aan supermarktketen Asda naar PlanetProof. Internationaal is PlanetProof al eerder door verduurzamingsplatforms beoordeeld. Zo gaf Sustainable Agriculture Initiative Platform PlanetProof een gouden beoordeling voor duurzame teelt (Farm Sustainibility Assesment).

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin