Doorgaan naar artikel

Kom in de Kas

Honderden, nee , duizenden mensen laten zien wat een mooi bedrijf je hebt, hoe prachtig je product is, hoe innovatief en indrukwekkend de glastuinbouw is, zo’n kans laat je toch niet voorbij gaan?

Het is niet de eerste keer dat we aan Kom in de Kas meedoen. Sterker nog, iedere keer als ze ons vragen, dan staan we alweer te trappelen. Gelukkig denken onze collega’s in de Alton II, het glastuinbouwgebied van Heerhugowaard, daar ook zo over. Bijna iedereen doet mee en daarom hebben wij op 2 april een interessant divers aanbod aan bedrijven. Rozen, chrysanten, potplanten, groentezaadveredeling, lelies en straelitia. En dat allemaal in een straal van 2 kilometer, wie heeft het?

 
Alles van z’n plek
Natuurlijk zijn we al druk bezig met de voorbereidingen. Ik schrijf pamfletten met tekst en uitleg over de kassen, het gewas en de machines. Maar ook over assimilatielicht, biologische bestrijding en de computergestuurde klimaatregeling. Samen maken we het hele bedrijf schoon. Kom in de Kas is wat dat betreft een goede reden om alles weer eens van z’n plek te halen en te vegen op plaatsen die je anders  vergeet. Ik denk dat iedere tuinder dat wel zal herkennen. We hebben besloten om de machines stil te zetten tijdens Kom in de Kas Ik vind dat wel een beetje jammer, maar de veiligheid gaat voor. Vooral met lagere school kinderen weet je dat ze het niet zullen kunnen weerstaan om overal onderdoor te kruipen en overheen te klimmen. Het zal veel rust geven als dat geen kwaad kan.

Rondje tuinen
Verder hopen we op mooi, maar niet té mooi weer. Met warm weer gaan mensen naar het strand en met regen blijven ze thuis. Als het droog is, komen er bovendien veel mensen op de fiets en dat zal de bereikbaarheid van onze bedrijven sterk verbeteren. Ik heb er echt hartstikke zin in. Wij zijn alleen zaterdag open. Zondag gaan we met de deelnemende bedrijven nog een rondje bij elkaar kijken. Stom genoeg ben ik bij sommige bedrijven nog nooit geweest. Dat wordt dus ook hoog tijd.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin