Doorgaan naar artikel

Kom in de Kas springlevend!

Donderdag 29 maart was de landelijke kick-off van Kom in de Kas. Op het prachtige paprikabedrijf van Wijnen in Grubbenvorst arriveerden niet minder dan vijfhonderd basisschoolleerlingen voor een kennismaking met de glastuinbouw.

In het groepje dat ik rondleidde zat een meisje van wie de vader bij dit bedrijf werkte. Zij was er dus al eerder geweest en liet geen kans onbenut om haar kennis te etaleren. Heel grappig hoe ze als een kleine schooljuf haar klasgenootjes uitleg gaf over biologische bestrijding. Nooit geweten dat die microbiologische oorlogsvoering eigenlijk vet cool is!

Het Jeugdjournaal was erbij en heeft kunnen zien hoe interessant de kinderen het bedrijf vonden. Ademloos luisterden ze naar de medewerkers die overal verspreid hun verhaal deden. Per groep gingen tientallen vingertjes omhoog en de ene vraag was nog leuker dan de andere!

Persoonlijk zou het zweet mij uitbreken als ik wist dat er zoveel stuiterballen op mijn bedrijf losgelaten zouden worden. Maar Twan Wijnen kan het blijkbaar niet gauw te gek. Daarom liet hij ook nog een groep geestelijk gehandicapten aanrukken om een stuk van de kasschildering te doen.

Toen om tien uur het startsignaal klonk, waren verschillende kinderen al begonnen. Geen wonder: zet een paar potten verf neer met kwasten en een grote aantrekkelijke wand en wat krijg je? Mijn vingers jeukten ook! Eigenlijk razendsnel vloog de tijd en toen was de wand af. Wat een vrolijk gezicht. Ik vond het een waardige opening van Kom in de de Kas en vraag me nu af hoe we dit volgend jaar kunnen overtreffen?

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin