Doorgaan naar artikel

Kom in de Kas massaal bezocht

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april 2012 bezochten zo’n 200.000 mensen Kom in de Kas, het grootse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw.

De bezoekers genoten van bloemen, potplanten en groenten. De 35e editie van Kom in de Kas vond dit weekeinde plaats in 26 regio’s, verspreid over het land.

Ruim tweehonderd deelnemende glastuinbouwbedrijven organiseerden in het kader van “In de kas kan alles”, allerlei activiteiten. Veel bezoekers aan Kom in de Kas vonden het een genot om in de kassen een kijkje te nemen en stelden veel vragen aan de vrijwilligers van Kom in de Kas. Vrijwilligers op de bedrijven toonden aan de bezoekers wat er allemaal bij komt kijken om bijvoorbeeld zo’n lekkere tomaat of mooie gerbera te kweken. Daarnaast waren er tal van nevenactiviteiten zoals optredens, activiteiten voor kinderen, informatiemarkten en productshows. Bij veel sierteeltbedrijven konden bezoekers bloemen en/of planten kopen en bij veel groentebedrijven kon men proeven van al die heerlijke producten.

Kookdemonstraties
In twaalf Kom in de Kas regio’s gaven de paprika promotiecampagne Colourfultaste kookdemonstraties met paprika’s. De koks bereidden heerlijke gerechten met verschillende kleuren paprika’s, zoals de smaakvolle paprikasoep. Uiteraard konden de bezoekers de paprika’s ook rauw proeven.

Het aantal bezoekers lag afgelopen weekeinde iets hoger dan vorig jaar. Ondanks de koude wind op zaterdag, bezochten veel bezoekers de opengestelde kassen. Het grootste deel van de regio’s was één van beide dagen open; zes regio’s openden het hele weekend de deuren.

Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw, Rabobank en Interpolis.

Bekijk ook de fotoreportages die de redacteuren van Groenten & Fruit maakten in de verschillende glastuinbowugebieden:

IJsselmuiden (Gebr. Noorland)

IJsselmuiden (Vahl)

Voorne-Putten

Westland

Horst aan de Maas

Plukmade

Bron: Productschap Tuinbouw, Rabobank en Interpolis

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin