‘Kick-off gehad, klaar voor het Holland-seizoen!’

04-03-2017 | Laatste update op 02-06 | |
Barendse
Léon Barendse paprikateler
Paprika's. - Foto: ANP
Paprika's. - Foto: ANP

De planten staan al sinds eind november te groeien en de eerste paprika’s beginnen te kleuren.

Onze sorteer- en verpakkingsloods is grondig schoongemaakt. De machines hebben hun jaarlijkse onderhoud gehad. Verbeteringen zijn doorgevoerd. En natuurlijk is het kwaliteitszorgsysteem ook weer up-to-date. We hebben de kick-off gehad en zijn er klaar voor. Het Holland-seizoen kan beginnen.

Fruit Logistica in Berlijn

We zijn ook naar de Fruit Logistica in Berlijn geweest, de jaarlijkse exercitie van de mondiale agf-wereld. Voor een simpele teler als ik borrelen jaarlijks weer dezelfde vragen op. Leren we daar hoe we onze producten in de picture kunnen zetten? Als ik er rondloop, lijkt het er voor mij op dat er meer wordt gekopieerd dan gecreëerd. Lopen daar onze klanten en kunnen we ze daar bereiken? Voorlopig onderhouden we vooral weer de contacten met onze Nederlandse klanten.

Investeren in kennis van consument en keten

Natuurlijk moeten we wel wat doen. Hoewel 2016 een prima jaar was, wordt ons product niet vanzelf goed verkocht. We moeten investeren in kennis van de consument en de keten. Zorgen dat je relevant bent in de markt. Dat kan door groot genoeg te zijn of door een bijzondere positie te krijgen met je product. Dat is onze uitdaging.

We moeten investeren in kennis van de consument en de keten

Onverwachte en ongeplande gesprekken

Enthousiast werd ik ook van de gesprekken die ik helemaal niet verwacht en gepland had. Met mijn vrouw een dag in Berlijn rondgetoerd: een eigen invulling van een relatiebeurs. Mooie stad trouwens waar we zeker nog eens terug moeten komen. En zo ging ik toch weer met een goed gevoel naar huis.

Misschien ooit naar de PMA in de VS?

Ik dacht dat ik klaar was voor het nieuwe seizoen. Moet misschien toch nog meer concepten verzinnen. Gelukkig is ons verkoop- en marketingteam compleet en hebben we al wat huiswerk gemaakt. Maar klaar zijn we zeker nog niet. En misschien toch een keer naar de PMA, als we de USA nog in komen.

Meer over


Beheer