Doorgaan naar artikel

Kamermotie: plantaardige keuring blijft hetzelfde

Image

De plantaardige keuringsdiensten blijven op dezelfde manier werken. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag in een motie uitgesproken. De motie was ingediend door de Kamerleden Jaco Geurts (CDA) en Gerard Schouw (D66).

Het kabinet heeft eerder dit jaar aangegeven van plan te zijn om de agrarische keuringsdiensten onder te brengen in een plantaardig en een dierlijk zelfstandig bestuursorgaan, dat onder toezicht komt van het rijk. Dat voornemen kreeg veel kritiek, onder meer vanuit de Nederlandse Agrarische Keuringsdienst NAK.

Jaco Geurts zegt blij te zijn met de steun van de Kamer. Hij vraagt het kabinet in een brief duidelijk te maken hoe het nu verder gaat.

Het is mogelijk dat het rijk een grotere vinger in de pap krijgt aan de top van de keuringsdiensten, maar in de feitelijke uitvoering zal geen verandering komen. “De huidige uitvoering van de privaatrechtelijke taken en werkzaamheden blijft in stand”, aldus de motie. Geurts zegt blij te zijn dat coalitiepartijen PvdA en VVD zich achter het CDA/D66-voorstel hebben geschaard. “Een opsteker voor de tuinbouw en de akkerbouw.”

Delen

Jan Braakman
Jan Braakman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin