Doorgaan naar artikel

Jumbo-topman Van Eerd opent Kom in de Kas in Boekel

Jumbo-topman Van Eerd opent Kom in de Kas in Boekel

Jumbo-topman Van Eerd opent Kom in de Kas in Boekel

Een aantal telers in de regio Boekel strikten Jumbo-directeur Frits van Eerd om Kom in de Kas te openen. Hij ziet overeenkomsten tussen de uitdagingen in zijn branche en die van telers.

Telers vertellen met Kom in de Kas aan het publiek hoe trots ze zijn op hun bedrijven. “Ik heb vanochtend mogen vertellen dat wij die trots ook voelen voor onze supermarkten.” Dat vertelde Jumbo-directeur Frits van Eerd zondag 2 april na een vroeg ontbijt op het bedrijf van komkommerteler René Tielemans in Boekel, voorafgaand aan de publieksopening van Kom in de Kas.

Van Eerd was een van de sprekers tijdens bij de opening van de 40e editie van Kom in de Kas in de regio Boekel. Behalve Tielemans hadden ook aardbeienteler Roland van Asseldonk, een champignonteler en een vaste plantenkweker hun deuren opengezet.

Een aantal telers in de regio Boekel strikten Jumbo-directeur Frits van Eerd om Kom in de Kas te openen. Hij ziet overeenkomsten tussen de uitdagingen in zijn branche en die van telers. - Foto's: Joost Stallen

Een aantal telers in de regio Boekel strikten Jumbo-directeur Frits van Eerd om Kom in de Kas te openen. Hij ziet overeenkomsten tussen de uitdagingen in zijn branche en die van telers. – Foto’s: Joost Stallen

Iedere dag een beetje beter

“Elke dag proberen het bedrijf weer wat beter en mooier te maken. Dat is wat ons motiveert voor onze supermarkten”, aldus Van Eerd. “Het is deze motivatie, die ik ook vaak aantref bij telers”.

Hij ziet ook overeenkomsten in de concurrentie waarmee de voedingsbranche te maken heeft. “Die heftige strijd, die vaak draait om de beste prijs, zal alleen nog maar toenemen: zowel voor ons bedrijf als voor onze toeleveranciers. Om daaraan het hoofd te blijven bieden, is doorlopende innovatie noodzakelijk. Daar ligt een uitdaging voor alle schakels in de keten, om zo de beste en meest verantwoorde producten bij de consument te brengen.”

Van Eerd meldde ook nog niet vaak op zondag zo vroeg in de ochtend te zijn uitgenodigd als voor de opening van Kom in de Kas. Volgens Tielemans was het geen enkel probleem om Van Eerd op zijn bedrijf te krijgen. “Een mailtje met ’Beste Frits…’ was genoeg. Ik vind het uniek dat hij wilde komen, want vandaag is er ook een open dag op het distributiecentrum van Jumbo in Veghel”.

 • De route rond Boekel

  De route rond Boekel

 • Om 11 uur gingen de deuren open voor het publiek. Het was direct druk.

  Om 11 uur gingen de deuren open voor het publiek. Het was direct druk.

 • Wielrenners met oog voor de teelt van komkommer.

  Wielrenners met oog voor de teelt van komkommer.

 • René Tielemans had gekozen voor een enkel afscheidingslint tussen het pad en het gewas. “Er wordt ook wel voor gekozen om het gewas tot boven in de kas af te schermen met plasticfolie, maar dat vind ik helemaal niets”, aldus Tielemans. “Ik ga ervan uit dat de bezoekers ook hun gezonde verstand gebruiken en begrijpen dat je niet door het gewas moet banjeren”.

  René Tielemans had gekozen voor een enkel afscheidingslint tussen het pad en het gewas. “Er wordt ook wel voor gekozen om het gewas tot boven in de kas af te schermen met plasticfolie, maar dat vind ik helemaal niets”, aldus Tielemans. “Ik ga ervan uit dat de bezoekers ook hun gezonde verstand gebruiken en begrijpen dat je niet door het gewas moet banjeren”.

 • Telers die de deuren open zetten willen het hele verhaal vertellen. Dus kun je ook kijken in personeelsruimten als de kantine en de sanitaire ruimten.

  Telers die de deuren open zetten willen het hele verhaal vertellen. Dus kun je ook kijken in personeelsruimten als de kantine en de sanitaire ruimten.

 • Niet alles kun je vertellen. Daarom hangt her en der wat extra informatie op papier. Het totale bedrijfsareaal is 12 hectare.

  Niet alles kun je vertellen. Daarom hangt her en der wat extra informatie op papier. Het totale bedrijfsareaal is 12 hectare.

 • René Tielemans ontpopte zich als een echte gastheer: aan het begin van de route op zijn bedrijf heette hij iedereen welkom.

  René Tielemans ontpopte zich als een echte gastheer: aan het begin van de route op zijn bedrijf heette hij iedereen welkom.

 • Druk was het ook bij Roland van Asseldonk. Bezoekers konden er ook aardbeien kopen.

  Druk was het ook bij Roland van Asseldonk. Bezoekers konden er ook aardbeien kopen.

 • Een deel van het personeel...

  Een deel van het personeel…

 • ...en directeur –Kom in de Kas- Roland van Asseldonk himself.

  …en directeur –Kom in de Kas- Roland van Asseldonk himself.

 • Kijken door een stereomicroscoop. Dan kun je zo’n bijtje eens echt goed bekijken.

  Kijken door een stereomicroscoop. Dan kun je zo’n bijtje eens echt goed bekijken.

 • Jumbo-topman Van Eerd opent Kom in de Kas in Boekel

Bekijk meer

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin