Doorgaan naar artikel

Jumbo praat mee over aanpassing Milieukeur

Medewerker laadt groente in distributiecentrum van Jumbo - Foto: ANP

Medewerker laadt groente in distributiecentrum van Jumbo - Foto: ANP

Supermarktketen Jumbo heeft zich aangesloten in een brede begeleidingscommissie om Milieukeur aan te passen.

Een nieuw teeltschema Milieukeur moet de overstap voor veel telers makkelijker maken, zonder dat aan de milieuambitie wordt getornd. De voorstellen wordt voorbereid in die brede begeleidingscommissie met vertegenwoordigers van afzetorganisaties, waterschappen, maatschappelijke organisaties en specialisten.

Continu overleg

Later dit jaar volgen voorstellen aan een College van Deskundigen. In dat besluitvormende college zal Jumbo geen zitting nemen. Een woordvoerder van Jumbo: “Het klopt dat wij deelnemen aan de begeleidingscommissie van Milieukeur. Jumbo zal op 11 mei ook aanwezig zijn bij de paneldiscussie. Wij zetten alles in werking om in 2019 aan de eisen van Milieukeur te voldoen en zijn hiervoor in continu overleg met onze leveranciers om deze gezamenlijke afspraken na te komen.”

Doorbraak

De afzetorganisaties en handelsbedrijven gaan hun eigen verduurzamingsplannen (via GroentenFruit Huis) inbrengen in de Milieukeur-organisatie. Die samenwerking is de grootste duurzaamheidsdoorbraak ooit voor Milieukeur en teelt. Van een klein nichekeurmerk wordt Milieukeur zo waarschijnlijk een brede milieunorm voor een naar verwachting snel groeiende telersgroep. Want de afzetorganisaties gaan er vanuit dat Milieukeur de nieuwe inkoopnorm wordt voor veel supermarktketens, al kiest AH voorlopig voor verduurzaming zonder certificering.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin