Doorgaan naar artikel

Jubilerend Kom in de Kas zet bezoekersrecord

De veertigste editie van Kom in de Kas heeft alle voorgaande bezoekersrecords gebroken. 236.000 mensen bezochten zaterdag en zondag in 26 regio’s de kassen.

Ook al is aan de formule van de open dagen van de Nederlandse glastuinbouw in vier decennia eigenlijk niets veranderd, toch zit er nog geen sleet op de animo voor dit uitje in het eerste weekend van april. Nieuw was dit jaar wel de digitale speurtocht die met de KomInDeKas-app op de smartphone was te downloaden. De app was dit weekend zelfs trending in de Nederlandse Apple-appstore.

Helden van de kas in app

De Westlandse schoolkinderen die daar vorige week de primeur van hadden, vonden de app al ‘super vet’. En ook in de volle kassen en schuren van dit weekend werkte het voor de kinderen uitstekend. De 3D ‘Helden van de Kas’ die ze met de app op hun telefoon tot leven konden brengen en de informatie die over elke held werd gegeven, deed het goed. Echt iets wat de jeugd aanspreekt en ze enthousiast maakt voor een bezoek aan de kas, vonden ook ouders.

Lees meer over Kom in de Kas en bekijk fotoreportages in het dossier

Hoewel de regen op zaterdagochtend zorgde voor een trage start, was het weer Kom in de Kas toch weer gunstig gezind. De zonnige zaterdagmiddag en zondag zorgde ervoor dat veel mensen de fiets pakten om naar de kassen te komen. “Het recordaantal bezoekers van deze jubileumeditie is een mooi cadeau voor alle deelnemende bedrijven, vrijwilligers en sponsors die Kom in de Kas mogelijk maken”, aldus een een woovoerder.

Westlandse tuinbouwmastodonten Theo Volkering, Han van der Goes en Peter Weeber scheppen nog even door rond de net geplante Jubileumboom, Voorzitter van Kom in de Kas Westland Ted van Luijk stampt de aarde vast aan en Siem Keijzer en Jan Kouwenhoven blazen wat uit. - Foto: Harry Stijger

Westlandse tuinbouwmastodonten Theo Volkering, Han van der Goes en Peter Weeber scheppen nog even door rond de net geplante Jubileumboom, Voorzitter van Kom in de Kas Westland Ted van Luijk stampt de aarde vast aan en Siem Keijzer en Jan Kouwenhoven blazen wat uit. – Foto: Harry Stijger

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin