Doorgaan naar artikel

Hoop op meer animo overname taken PT

Image

Acht partijen hebben zich tot dusver gemeld bij het Productschap Tuinbouw om één van de taken over te nemen. Dat is nog te weinig om alle taken zeker te stellen.

Alle organisaties, instellingen, bedrijven en consortia die in het belang van de sector één of meer PT-programma’s, projecten en campagnes willen overnemen, kunnen zich als belangstellende registreren voor 31 mei 12.00 uur. De inschrijving staat open vanaf begin april. Een aantal publieke taken – Medebewind, Plant- en diergezondheid en voeding en voedselveiligheid – wordt overgedragen aan het ministerie van EZ.

Dat aantal van acht gegistreerde partijen is nog niet voldoende stellen bronnen. Voor een aantal grote taken heeft zich nog geen belangstellende partij gemeld. Maandag overlegde het PT-bestuur in  beslotenheid over de voortgang van de ontmanteling van het PT.

Namen zijn nog niet bekend, al besloten leden van FrugiVenta en DPA al één of meer taken over te nemen. Volgens vice-voorzitter Bart Bruggeman zitten bij de acht gegadigden goede kandidaten, ook branche-organisaties. “Laat ik het zo zeggen; er zitten geen verrassende namen bij acht gegadigden.” Voor welke taken, prorgramma’s of campagnes zij zich gemeld hebben, kan hij niet zeggen. Of een koper zich gemeld heeft voor het pand is ook onduidelijk. Bruggeman verwacht dat het opdoeken van het PT mogelijk meer tijd in beslag neemt. De politieke besluitvorming over nieuwe wetgeving is vertraagd. “Die wetgeving zal ergens in 2014 opgesteld worden. De datum van 1 januari komt zeker te vroeg.”

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin