Het PT moet blijven!

28-11-2011 | |
Bijman-Kroon
Bernadette Bijman-Kroon chrysantenkweker
Het PT moet blijven!

Zo, met deze kop weet je meteen zeker dat je de aandacht hebt. En waarom? Waarom is deze organisatie zo onder vuur komen te liggen?

Vanwege dat kleine fanatieke clubje uit Noord-Holland die al jaren om het einde van het PT schreeuwt? Misschien wel. Niet dat zij met scherp schieten; ik vind dat ze geen enkel goed argument aandragen. Komt het omdat het idee van een productschap achterhaald en verouderd is? Welnee, samenwerking is van alle tijden en op dit moment misschien wel actueler dan ooit.

Komt het omdat de heffingbetalers allemaal steunen onder veel te hoge PT bijdragen? Echt niet, eigenlijk hoor ik, behalve de NVAF, bijna nooit iemand klagen over die bijdrage. Als ze dat wel doen, dan vraag ik belangstellend hoeveel heffing ze dan betalen. En dat is raar, maar echt niemand kan me dat nauwkeurig vertellen. Vaak niet op duizend euro nauwkeurig. Het gaat dus niet om het vijandige vuur waar het PT onder ligt.

Om in die oorlogstermen te blijven, het gaat om hun eigen strategie. Met alle respect, maar die is veel te afwachtend en verdedigend. Ik roep al jaren dat het PT moet laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Zo moeilijk is dat toch niet? Maak bekend wie er in alle geledingen actief zijn. Tot uw stomme verbazing zijn dat gewoon collega’s, die binnen het PT de dienst uit maken. Het PT, dat is niet ‘zij’ ,maar ‘wij’. Maak bekend wat het PT doet.  Als je op de website www.tuinbouw.nl gaat kijken, dan schrik je je rot. Wat gebeurt er veel voor ons geld!

Maar het PT moet ons niet uitnodigen om op zijn site te gaan kijken. Het moet naar ons toekomen met informatie. Naar studieclubbijeenkomsten, regiobijeenkomsten en andere momenten waar tuinders samen komen.  De heffingbetalers zijn best geïnteresseerd, maar op een passieve manier. De huidige koers;  minder heffing en minder taken, is een knieval voor de politieke druk. Agnes, laat je niet afslachten. Sta op, trek een harnas aan en ga ten strijde. Wij zijn het waard.

Meer over


Beheer