Doorgaan naar artikel

Groe(n)ten uit Engeland

Image premium

Verder heb ik gezocht naar het zogenaamde Local for Local gevoel. Af en toe horen wij over foto’s van boeren en tuinders op hun producten, maar die heb ik dit keer niet gevonden. Is die hype al weer voorbij?

Deze Kerstvakantie zijn wij met het gezin voor een zogenaamde minicruise naar Newcastle in Engeland geweest. Onze kinderen wilden dolgraag een cruise meemaken, maar ik zag het helemaal niet zitten om dagenlang opgesloten te zitten op een grote boot. Deze korte trip was een perfecte tussenoplossing, want de overtocht duurde maar kort en meest ’s nachts. 

In Newcastle zouden we zogenaamde Kerstshoppen, maar dat was gauw bekeken. Ik denk dat een doorsnee Nederlands winkelcentrum  tegenwoordig meer aan Kerstversiering doet dan deze noordelijke havenstad in Groot Brittanie. Gelukkig konden we ook nog het ‘nieuwe’ kasteel bezoeken, dat trouwens ‘nieuw’ gebouwd is in 1080! Maar je bent een teler of je bent het niet, dus ik ben op zoek gegaan naar groente en bloemen in het winkelcentrum. Dat viel niet mee.

Een bloemenwinkel heb ik bijvoorbeeld niet kunnen vinden. Een groentezaak ook niet. Mijn beeld, dat de supermarkten daar de versverkopen domineren, lijkt dus bevestigd. Maar in de supermarkten was daarentegen weer veel te zien. Ik vond het opvallend hoeveel groente er ingepakt lag. Kunnen we hier nog bijvoorbeeld zelf spruitjes, tomaten en komkommers uitzoeken, daar ligt alles voorverpakt. Heel veel klaargemaakte groente en diverse combinaties. Bijvoorbeeld winterpenen met rettich en sla met tomaten. De presentatie van de ingepakte groente was netjes en daardoor aantrekkelijk. Het is ook wel zo hygienisch en goed voor de kwaliteit dat niet iedereen in de groente en fruit heeft kunnen graaien.

Grappig vond ik de spruitjes nog op de stronk. Het idee is, denk ik, dat de spruitjes langer vers blijven. Daarvoor moet je dan wel voor 20 spruitjes zo’n stuk stronk mee naar huis slepen. En dan moet je ze er ook nog afbreken. Het is dus meer werk, maar ik vond het een leuk idee en blijkbaar is er een markt voor.

Verder heb ik gezocht naar het zogenaamde Local for Local gevoel. Af en toe horen wij over foto’s van boeren en tuinders op hun producten, maar die heb ik dit keer niet gevonden. Is die hype al weer voorbij?

Volgende keer Paas inkopen in Parijs?

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin