Doorgaan naar artikel

Glastuinbouwgebied moet verlies nemen

De gemeente Westvoorne zal een groot deel van de gemaakte kosten voor het glastuinbouwgebied Tinte in de toekomst niet meer terugverdienen.

Het betreft met name de gemaakte plan- en rentekosten, respectievelijk circa 1,6 miljoen en circa 1 miljoen euro, blijkt uit herziene businesscase glas 2015, behandeld in de gemeenteraad afgelopen week.

Toch zit er beweging in het glastuinbouwbeleid van Westvoorne met het opruimen van zes verouderde bedrijven in het buitengebied via het principe van woningbouw voor sloop van kassen uit de oude ruimte-voor-ruimte-regeling. Ook is voorzien dat tien hectare glas in concentratiegebied Tinte door een potplantenkweker wordt opgekocht.

Uit de gemeenteraadsstukken blijkt verder dat de waarde van de glastuinbouwgrond dit jaar verder wordt afgewaardeerd van 24 euro per vierkante meter naar 22,50 euro.

Op 30 september heeft de Zuid-Hollandse gemeente Westvoorne 6 exploitatieovereenkomsten getekend waarmee 1,71 hectare fysiek en vergund glas en 5,28 hectare ‘papieren glas’ wordt gesaneerd. Bij de overeenkomsten zijn 6 tuinders en een projectontwikkelaar betrokken.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin