Glas verdeeld over kandidaat bestuur PT

07-02-2012 | |
Glas verdeeld over kandidaat bestuur PT

Bij de benoeming van een nieuw dagelijks bestuur voor het Productschap Tuinbouw bleek de glastuinbouw verdeeld over een eigen kandidaat. Dat bleek in de bestuursvergadering van maandag.

FloraHolland-voorzitter Bernard Oosterom stelde op de vergadering voor om LTO Noord-Glaskrachtdirecteur Dick Hylkema te benoemen als vertegenwoordiger van de werkgevers in het dagelijks bestuur. Hylkema stemde in, maar op voorwaarde dat er steun was voor zijn kandidatuur.

Tiny Aerts, voorzitter van de vakgroep glastuinbouw bij de ZLTO, sprak die steun aanvankelijk niet uit en wilde liever een ondernemer in het dagelijks bestuur en kandideerde fruitteeltvoorman Johan van Haarlem. Deze stemde aanvankelijk in met zijn kandidatuur, maar om een stemming te voorkomen, trok hij die zelf weer in. ”Het is tijd dat de glastuinbouw zijn verantwoordelijkheid neemt”, stelde hij. Hylkema noemde hij een prima bestuurder. Voor zijn benoeming bestond dan ook brede steun.

Bij de werknemers werd Bart Bruggeman (CNV) benoemd in het dagelijks bestuur. Hij was al twee keer eerder interim-voorzitter van het PT.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer