Doorgaan naar artikel

Fruitteler vreedzaam achter boerenprotest

Met een 4 meter lang spandoek vragen boeren en fruittelers om geestelijke steun. - fotoP: Vidiphoto

Met een 4 meter lang spandoek vragen boeren en fruittelers om geestelijke steun. - fotoP: Vidiphoto

Al sinds het begin van de protesten is de fruitteelt van alle tuinbouwsectoren het meest solidair met de boeren. Maar wel op een vredige manier, demonstreert fruitteler Thomas de Vree.

Geen harde acties, maar gebed voor de boeren. Die oproep hangt sinds gisteren aan de windsingel van het fruitbedrijf van Thomas de Vree in Dodewaard. Het initiatief is van een Betuwse boerin. “Zij en een vriendin vroegen mij of hun spandoek hier mocht hangen”, zegt De Vree. “Ze wisten dat ik een mooie goed zichtbare plek langs de A15 heb.”

De beide vriendinnen zijn ervan overtuigd dat het gebed een krachtiger wapen is dan de boerenacties op en langs de rijkswegen. Niet alleen gebed van de boeren zelf, maar ook van het Nederlandse volk voor de agrarische sector.

De Vree is het daar van harte mee eens. “Ik ben zelf helemaal geen actievoerder. Maar begrijp heel goed de onvrede van de veehouders. Ik heb ook moeite met hoe dat stikstofdebat wordt gevoerd en met de vraag hoe groot nu echt het probleem is waar zoveel boeren door in de problemen komen.”

Beheer
WP Admin