Doorgaan naar artikel

‘Fruitmasters is familiebedrijf’

'Fruitmasters is familiebedrijf'

'Fruitmasters is familiebedrijf'

Ruim 1400 telers en hun familie waren woensdag in Geldermalsen voor de Telersdag.

“Als coöperatie vinden wij het belangrijk en passend bij het karakter van onze organisatie om één keer per jaar al onze leden en hun familie uit te nodigen hier op ons bedrijf in Geldermalsen”, zegt Kees de Kat, algemeen directeur. “Alle 425 zelfstandige fruitteeltbedrijven maken samen Fruitmasters tot één groot familiebedrijf.”

Fruitmastersmedewerker Henk Nooteboom vertelde over de actuele ontwikkelingen in de proeftuin. Door Leonard Kampschöer, commercieel directeur van Fruitmasters, werden telers bijgepraat over de ontwikkelingen van de aardbeiendoordragers, over de vernieuwing bij Elstar en over de marktkansen van Conference in onder andere China en Brazilië. Ook kwam de lancering van de Migo®-peer aan bod.

Migo

Migo is de merknaam van klasse I peren van het ras Cepuna, ook bekend onder nummer N.VIn de Benelux en Duitsland staan nu 220.000 bomen, waarvan bijna 175.000 in Nederland. In november gaat Fruitmasters de gehele Nederlandse oogst wegzetten bij de Nederlandse service supermarkten.

De marktbenadering met Migo is als die van Kanzi en wordt ook gecoördineerd door GKE, dat ook dat exclusieve appelras beheert. “Streven is een vaste prijs voor telers en voor retailers door het hele seizoen”, aldus commercieel directeur Leonard Kampschoer van Fruitmasters. Die prijs moet iets hoger liggen dan die van Conference. “Migo is een peer tussen commodity ras Conference en een premium ras als Sweet Sensation.”

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin