Doorgaan naar artikel

Fruitleveranciers in problemen door thuiswerken

Fruitleveranciers van kantoren zijn in de problemen gekomen doordat veel meer mensen thuiswerken sinds de uitbraak van het coronavirus.

Aan het begin van de coronacrisis is de vraag naar het fruit ingestort, en sommige leveranciers hebben moeite om het hoofd boven water te houden.

Geen bezorger over de vloer

“Het is nog niet de ondergang, maar het is wel heel zwaar”, zegt Mark Greeve, eigenaar van Vitamines4you. De fruitleverancier verloor na de eerste verzoeken van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken ruim de helft van de omzet. Volgens Greeve is er een aantal redenen waarom de vraag nog niet echt aantrekt. “Veel bedrijven wachten af, of hebben nog niet genoeg mensen op kantoor. Daar komt bij dat ze liever geen externe bezorger over de vloer willen hebben.”

Bedrijfspakketten leveren

Leveranciers Fruit op je werk en Froot zien de vraag per september wel wat stijgen, maar beamen dat veel bedrijven nog een slag om de arm houden. Een eigenaar van Froot vertelt dat er vooral bij grote bedrijven en overheidsinstellingen nog steeds veel mensen thuiswerken. “De vraag vanuit mkb-ondernemingen loopt wel door, maar bijvoorbeeld een aantal grote Amerikaanse bedrijven heeft laten weten in ieder geval tot januari geen fruit nodig te hebben”, zegt hij.

Froot probeert onder meer nieuwe omzet te generen door bedrijfspakketten bij werknemers thuis te bezorgen.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anp

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin