Doorgaan naar artikel

Forse uitschieter komkommerprijs Duitse winkels

Foto: ANP

Foto: ANP

De ongekende prijsstijging begin november in komkommer op de dagmarkt bracht de Duitse winkelprijs ook naar recordhoogte.

Dat blijkt uit cijfers van Destatis. De komkommerprijzen maakten op de dagmarkt in november een wilde sprong. In oktober stegen de dagprijzen bij komkommer al, om in de eerste week van november door te schieten naar een piekrichtprijs van € 1,10 per stuk (40-ers bij The Greenery). Daarna vielen de prijzen terug, maar bleven deze op het gemiddelde niveau van de laatste twee jaar.

Een ongekende prijsstijging

De Duitse inkopers van supermarkten werken nog relatief veel met korte-termijncontractprijzen. Deze volgen daarmee meer de dagprijsschommelingen. De gemiddelde winkelprijs in november schoot daardoor naar 151 punten, blijkt uit de gegevens van Destatis. In één maand stegen deze prijzen daardoor van 90 punten in oktober tot 151 punten in november. Dat is een ongekende prijsstijging. De index geeft weer hoe prijzen zich ontwikkelen ten opzichte van een basisjaar. De index van 100 is het niveau van het basisjaar. Een index van 151 is meer dan 50 procent hoger.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin