Doorgaan naar artikel

Floriade scoort goede tussenbalans

Precies op de helft van de openingsperiode van Floriade 2012 heeft de organisatie bekend gemaakt dat er al 1.174.623 tickets zijn verkocht.

De Floriade is bijzonder trots dat nu, precies op de helft van openstelling, dit aantal van verkochte tickets al is bereikt terwijl het hoogseizoen pas enkele dagen oud is.

Paul Beck, algemeen directeur Floriade 2012: “Een meer dan uitstekend resultaat waarmee we de zomerperiode met een bijzonder goed gevoel en het volste vertrouwen ingaan. De conclusie is dan ook dat we, ondanks het slechte weer in het voorseizoen uitstekend hebben gescoord. De Floriade is zowel in Nederland als in het buitenland een zeer gewild evenement. Dat merken we door alle positieve publiciteit en het grote animo dat er is bij touroperators om de Floriade op te nemen in de reisprogramma’s, nog meer dan we verwacht hadden. De maanden juli en augustus zijn echter enorm belangrijk voor ons. Terwijl de eerste drie maanden veel groepsreizen werden afgelegd aan de Floriade zullen nu de individuele bezoekers moeten komen. Het weer in de komende drie maanden moet ons dan wel goedgezind zijn”.

Tevens kan gemeld worden dat de waarderingscijfers van de bezoekers voor de Floriade hoog blijven. De medewerkers worden gewaardeerd met het cijfer 9. Het algehele bezoek met 8,5.

Nico Koomen, voorzitter Nederlandse Tuinbouw Raad: “De Nederlandse Tuinbouwraad ziet in Venlo een wereldexpo van allure die de bezoeker boeit van begin tot eind en mij vaak laat weten nog een tweede, soms een derde keer terug te willen komen. Daar gaat het op de eerste plaats om. De boodschap van wat de tuinbouw toevoegt aan de kwaliteit van het leven wordt uitstekend overgebracht en de positie die de Nederlandse tuinbouw in het internationale speelveld heeft wordt in een hoogstaande beleving aangereikt. De kwaliteit en de uitstraling van de Floriade in Venlo is een aanjager voor de, maar liefst, vier kandidaten die dingen naar de Floriade in 2022, die deze week ieder een bid hebben uitgebracht. Bij het sluiten van de Floriade in Venlo op 7 oktober is bekend waar de volgende  in 2022 zal worden georganiseerd”.

Bron: Floriade

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin