Doorgaan naar artikel

Fiscus vraagt ondernemers eerder BTW-aangifte te doen

Image

Vandaag en morgen stuurt de Belastingdienst een bericht naar ondernemers met het verzoek de BTW-aangifte zo snel mogelijk te doen. Wachten tot de deadline van 1 mei kan voor drukte en vertragingen zorgen.

Dit jaar mogen particulieren een maand later aangifte doen. Dat zal de komende weken extra drukte geven op de site van de Belastingdienst. Om te voorkomen dat ondernemers,  die ook een deadline hebben voor hun BTW-aangifte,  inlogproblemen ondervinden en daardoor te laat aangifte doen en betalen, worden ondernemers nu opgeroepen eerder dan normaal aangifte te doen.

In de mail vraagt de Belastingdienst aan ondernemers die voor 1 mei aangifte moeten doen om de aangifte vóór 24 of 27 april in te sturen. De e-mail maakt duidelijk dat de eventuele betalingen niet gelijktijdig met de aangifte hoeven te gebeuren. Voor de Belastingdienst is het belangrijk dat de verschuldigde omzetbelasting in ieder geval op 30 april 2015 op de rekening van de Belastingdienst staat.

Naast het verzoek ruim op tijd aangifte te doen geeft de Belastingdienst in de e-mail de ondernemer nog diverse tips:

– ’s Ochtends, ’s middags tussen 15.00 en 18.00 uur en ’s avonds ná 22.00 uur is het meestal wat rustiger op onze site. Dat zijn over het algemeen de beste momenten om aangifte te doen.

– Hebt u aangifte gedaan en moet u betalen? Via internetbankieren kunt u uw betaling inplannen zodat het geld pas aan het eind van maand wordt overgemaakt.

– Download onze Btw-Alert in de appstore. Hiermee hebt u uw betalingskenmerk bij de hand op het moment dat u gaat betalen. Ook zet deze app herinneringen in uw agenda.

– Volg ons twitteraccount @BDzakelijk en krijg nog meer tips voor uw administratie en aangifte.

– Doet u als ondernemer aangifte inkomstenbelasting? Gebruik dan onze nieuwe Aangiftehulp Inkomstenbelasting voor ondernemers. Hier vindt u handige toelichtingen en hulpmiddelen voor uw aangifte.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin