Duitse standsorganisaties: houd je aan coronarichtlijn

29-04-2020 | |
Foto: Ruud Ploeg
Foto: Ruud Ploeg

Drie Duitse standsorganisaties roepen tuinders op de coronarichtlijnen strikt na te leven.

In Duitsland zijn enkele gevallen bekend geworden waarin tuinders zich niet aan de hygiëne- en afstandsregels houden bij de inzet van seizoenarbeiders. Naar aanleiding daarvan roepen de organisaties Deutsche Bauernverband (DBV), Zentralverband Gartenbau (ZVG) en het Raiffeisenverband (DRV) in een gezamenlijk persbericht op tot het strikt naleven van de richtlijnen inzake corona.

Gezondheid in gevaar

“In deze moeilijke tijden dragen agrariërs een bijzondere verantwoordelijkheid voor hun medewerkers. Wie zich niet aan de richtlijnen houdt, brengt de gezondheid van zijn medewerkers, zijn eigen familie en ook zijn bedrijfsvoering in gevaar. Daarvan moet iedereen zich goed bewust zijn”, zegt DBV-president Joachim Rukwied namens de drie organisaties.

Waken voor in stand blijven regelgeving

Ze vrezen ook voor het voortbestaan van de huidige regeling in Duitsland omtrent de inzet van seizoenswerkers. “Deze regelgeving zal stand houden, zolang de bedrijven zich aan de regels houden. Een enkeling die zich niet aan de regels houdt, kan het voor de grote meerderheid die dat wel doet dus flink verpesten”, drukken de organisaties de werkgevers op het hart.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer