Doorgaan naar artikel

Dijksma is voor peren èn kassen in Mexico

Afbeelding

Nederland verdient geld met de uitvoer van agrarische producten, maar ook techniek en kennis. Op beide terreinen liggen kansen in Mexico.

Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) vlak voor ze met een delegatie maandag begon aan een handelsbezoek. Eén op de vijf kassen in het buitenland is Nederlands.

Ze hoopt dat Mexico Conferenceperen uit Nederland zal toestaan, maar de focus ligt voor een belangrijk deel op techniek. “Mexico wil zelfvoorzienender worden en investeert 485 miljoen euro in agroparken. Als ze Nederlandse technieken gebruiken in kassen om water te hergebruiken en energiegebruik terug te dringen, dan kunnen Nederlandse bedrijven daaraan verdienen.” Dijksma noemde Mexico voor radio 1 al wereldkampioen in de productie groenten en fruit.

Dijksma stelde verder dat Wageningen Universiteit modellen maakt voor drie agroparken in Mexico, daarbij ondersteund door de Nederlandse overheid. “Dat is een goede ontwikkeling voor Nederland waar al veel kennis is over dergelijke parken. Wij hebben Greenports.”

Beheer
WP Admin