Doorgaan naar artikel

Delhaize test fiscale prikkel op groenteverkoop

Delhaize-supermarkten in België testen bij 11 grote bedrijven of werknemers fiscaal te stimuleren zijn groente en fruit te kopen.

De 11 bedrijven willen elk 1.000 werknemers laten meedraaien in een proef, waarbij ze uit het brutoloon (onbelast) groente en fruit kunnen kopen bij Delhaize. De Belgische winkelketen behoort tot hetzelfde concern als Albert Heijn (AholdDelhaize).

20% goedkopere appel

Het fiscaal-vriendelijk kopen van groente en fruit is naar voorbeeld van het fiscaal-vriendelijk aanschaffen van een fiets uit het brutoloon. De aankoop van gezonde voeding wordt gestimuleerd met een 20% lagere winkelprijs. Voor het experiment is voornamelijk groente en fruit geselecteerd. Deze productcategorie krijgt in een eigen voedingslabel van Delhaize de hoogste waardering (categorie A en B in Nutri-score).

Ucoins voor euro‘s

Met de proef wil Delhaize de overheid inspireren mogelijk op fiscale wijze de consumptie van groente en fruit te verhogen. Het bedrijf Unbox biedt bedrijven daartoe de mogelijkheid door euro’s, die zwaar belast worden om te zetten in fiscaalvriendelijke Ucoins.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin