‘Culinair uit je dak met tabasco en groente’

28-09-2017 | Laatste update op 08-06 | |
van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur
Foto: ANP
Foto: ANP

De toekomstige ‘hottest chef’ van Nederland moet het doen met groente. Kan het nóg wat hipper?

Tabasco is al sinds halverwege de 19de eeuw hot. Het is de naam die de Edmund McIlhenny, een Amerikaan van Iers-Schotse komaf, gaf aan de saus die hij eigenhandig had weten te brouwen uit allerhande pittige pepers. De pepers teelde hij op Avery Island, een ‘eiland’ midden in de moerassen van de Franstalige Cajuns in de Amerikaanse staat Louisiana.

Om het allemaal nóg wat grensoverschrijdender te maken; de nog altijd op dat eiland gevestigde Tabasco Company looft nu een prijs uit in Nederland. De ‘hottest chef’ – te vertalen als de hipste kok, maar stiekem ook wel als de meest sexy keukenprins of -prinses – wint een geheel verzorgde reis naar ’s werelds kruidigste moeras.

Flaming Veggies

Nu komt het: je kunt alleen maar winnen als je culinair helemaal uit je dak gaat met groente. Flaming Veggies is het thema. Waarbij we ‘flaming’ natuurlijk weer letterlijk kunnen vertalen als vlammend, maar het is vooral een nog net door de beugel kunnende variant van f*cking.

Fokking Groente! Dan kun je natuurlijk aankomen met iets verrassend simpels als risotto met bospeen – om het kookboek De Thuiskok: Risotto met bospeen van Neerlands nationale groentechef Niven Kunz maar eens te citeren – maar of dat een prijs gaat opleveren …

Wilde keukenavonturen

Zijn er eigenlijk ook tuinders of tuindersvrouwen, -zonen of -dochters die hun avonden en weekenden vullen met wilde keukenavonturen met hun eigen producten? Ze kunnen zich aanmelden op hottestchef.nl. Houd ons op de hoogte van uw vorderingen.

Meer over


Beheer