Doorgaan naar artikel

Calamiteitenregeling voor kassen Someren van kracht

De Stichting Coördinatie Calamiteitenbestrijding Glastuinbouw (CCG) heeft de reparatieregeling glastuinbouw in werking gesteld vanwege de forse hagelschade bij veel bedrijven in Someren en omgeving.

Dit betekent dat kassenbouwers en leveranciers aan de afspraak worden gehouden zoveel mogelijk voorrang te geven aan herstel van de kassen in dit gebied. Daarbij gaat de stichting nog wel uit van een hersteltermijn van een half jaar oplopend tot een jaar.

Een dringend beroep wordt gedaan op kassenbouwers om hiervoor mankracht te leveren. Het herstel van de schade in Zuidoost Brabant zal echter lange tijd in beslag nemen in verband met het grote aantal beschadigde kassen, de beperkte beschikbaarheid van gecertificeerde reparatiebedrijven en de materiaalleverantie op een toch al zeer drukke Nederlandse markt. Dat stelt de stichting waarbij behalve teelt-, ook toeleveranciers en kassenbouwers zijn aangesloten.

De stichting noemt een schade van meer dan 50 hectare glas, maar daarbij ontbreekt het nog aan concrete cijfers. De ZLTO gaat zelf uit van circa 200 hectare beschadigde kassen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin