Doorgaan naar artikel

Bonduelle presenteert kwartaalresultaat in licht oorlog Oekraïne

Bonduelle blijft zijn fabrieken in Rusland aanhouden - Foto: ANP

Bonduelle blijft zijn fabrieken in Rusland aanhouden - Foto: ANP

Het Franse conserven-, diepvries- en versbedrijf Bonduelle gaat door met zijn activiteiten in Rusland.

“Bonduelle acht het zijn verantwoordelijkheid om de plaatselijke bevolking van essentiële levensbehoeften te blijven voorzien”, aldus het kwartaalbericht.

“In het kader van die missie verzekert Groupe Bonduelle de continuïteit van zijn activiteiten in Rusland, niet alleen om de 145 miljoen Russen zelf te voeden, maar ook 90 miljoen inwoners van aangrenzende landen die voorzien worden vanuit de Russische fabrieken van de groep. Bonduelle heeft met unanieme steun van zijn belangrijkste aandeelhouders, zijn Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht besloten alle opbrengsten van de activiteiten in Rusland ter beschikking te stellen aan de toekomstige wederopbouw van de infrastructuur en de agrarische en voedingsecosystemen in Oekraine.”

Rusland en omliggende landen zijn goed voor 5% van de totale omzet van Bonduelle.

Meer omzet

Bonduelle heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet op vergelijkbare basis zien toenemen met 4% naar € 725,9 miljoen. De verkopen aan winkelbedrijven tonen ‘een zachter wordende groei’, terwijl de afzet aan de horeca toenam maar dan wel in vergelijking met een door coronabeperkingen slechter verlopen eerste kwartaal van 2021.

Over de hele linie meldt Bonduelle een ‘terugkeer naar een meer normaal groeiritme’. Bij conserven en diepvries was nog wel sprake van een bijna 10% hogere omzet maar in het verssegment liepen de verkopen met 5,6% terug.

Conserven en diepvries

In Europa werden conserven en diepvries wel meer verkocht dan een jaar geleden, maar in Noord-Amerika begint de omzet in dit segment te dalen. Het voedingsbedrijf denkt verder de kostenverhogingen voldoende terug te halen bij de afnemers en blijft daarom uitgaan van een verdere omzetgroei over het hele boekjaar tot 30 juni 2022.

Beheer
WP Admin