Doorgaan naar artikel

Bonduelle blijft tevreden ondanks forse winstdaling

Foto: Canva

Foto: Canva

De fabrikant van conserven, diepvries en versproducten Bonduelle realiseerde in het boekjaar tot eind juni een nettowinst van € 54,6 miljoen.

Dat was weliswaar 25% minder dan in de voorafgaande periode en ook lager dan de verwachtingen, toch stelt Bonduelle dat het ondanks de ernstige gevolgen van de coronacrisis de winstgevendheid vast heeft kunnen houden.

Omzet buiten Europa ruim 5% hoger

De omzet lag bij het Franse concern op € 2,855 miljard, 2,8% hoger dan in het vorige boekjaar. In Europa, goed voor 45% van die omzet, bleven de verkopen op nagenoeg hetzelfde peil terwijl buiten Europa sprake was van een groei met ruim 5%. Wat productgroepen betreft namen de verkopen van conserven met 9,6% toe, die van diepvries met 4,1% terwijl de afzet van versverpakte groente en fruit juist 4,3% lager uitviel.

Groei bij conserven en diepvries

De al in het begin van het boekjaar ingezette groei bij conserven en diepvries werd ‘geaccentueerd’ door de lockdown en andere coronamaatregelen, aldus Bonduelle. “Producten die langer houdbaar zijn konden profiteren ten koste van vers.” De leveringen aan de horeca en verdere foodservice lagen tot februari een stuk hoger dan een jaar eerder, maar zijn daarna nagenoeg ingestort. “De toename bij de winkelverkopen was niet voldoende om de gevolgen daarvan volledig te compenseren.” Dat komt mede door de hogere kosten, vooral ter bescherming van het eigen personeel maar ook door verliezen aan de kant van de telers.

Delen

Image
Ruud Peijs

correspondent in Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin