Doorgaan naar artikel

BoerBurgerBrunch toont trots op fruitteelt

foto: Vidiphoto

foto: Vidiphoto

Terwijl FDF wat tegenwind heeft, gaat BBB als een speer in de publieke opinie. Morgen is er een publieksevent met diezelfde afkorting.

De BoerBurgerBeweging (BBB) gaat goed. Voorvrouw Caroline van der Plas is in een halfjaar tijd een geziene BN‘er geworden en in de peilingen staat haar partij op verzesvouding van het aantal kamerzetels.

BBB is ook de afkorting die het BoerBurgerBrunch aanduidt, die al een paar keer eerder werd georganiseerd. op Boeren en burgers gaan op 15 oktober weer samen aan tafel, in het kader van de Dutch Food Week. Dit doen zij op stadsplein Neude in de oude Utrechtse binnenstad.

Fruittelers achter boerenacties

Die boeren kunnen ook telers zijn. Vooral de fruitteelt onderhoudt warme banden met de actievoerende boeren. Sterker zelfs, voorman van Marc van den Oever van Farmers Defence Force, ís zelf ook fruitteler.

Fruitteler Hans van der Wind uit Werkhoven in de provincie Utrecht zet woensdag 13 oktober zijn fruit klaar voor de Boer & Burger Brunch (BBB) vrijdagmiddag op de Neude in Utrecht. Doel van de BBB is om burgers in contact te brengen met het voedsel van Hollandse bodem en laten zien hoe duurzaam de producten geteeld worden. - Foto: Vidiphoto

Fruitteler Hans van der Wind uit Werkhoven in de provincie Utrecht zet woensdag 13 oktober zijn fruit klaar voor de Boer & Burger Brunch (BBB) vrijdagmiddag op de Neude in Utrecht. Doel van de BBB is om burgers in contact te brengen met het voedsel van Hollandse bodem en laten zien hoe duurzaam de producten geteeld worden. – Foto: Vidiphoto

Maar ook de banden met ‘Agractie’ zijn goed. Fruitteler Hans van der Wind uit Werkhoven in de provincie Utrecht is een van de ondersteuners van die actie-organisatie, die ook mede verantwoordleijk was voor de grote demonstraties van alweer twee jaar geleden op het Malieveld in Den Haag.

Van der Wind is een van de vijftig boeren, kwekers, telers en vissers uit het hele land, die producten ter beschikking stellen of anderszins meewerken aan de BoerBurgerBrunch. De hele middag worden er in Utrecht door ruim 200 vrijwilligers agrarische producten en hapjes uitgedeeld, om te laten zien hoe lekker dat is en hoe duurzaam geproduceerd in eigen land.

Beheer
WP Admin