Doorgaan naar artikel

Bezem door de middelenkast aardbeitelers

Image

Vorig jaar hebben honderd Zundertse boomtelers ruim 1.000 kilo niet meer toegelaten gewasbeschermingsmiddelen ingeleverd bij de gemeentelijke milieustraat. Vanwege dit succes kunnen aardbeientelers in de gemeenten Zundert, Rucphen, Breda en Etten- Leur zich nu ook opgeven voor ‘Bezem door de middelenkast’.

Waterschap Brabantse Delta heeft CLM gevraagd dit project uit te voeren in het kader van het project Schoon Water voor Brabant. Adviseurs van Handelsonderneming Klep of CLTV Zundert bezoeken de telers.

‘Oude’ middelen

Voor een teler is het lastig om op de hoogte te blijven van alle veranderingen rondom toelating en toepassingeisen van gewasbeschermingsmiddelen. Niet-toegelaten middelen, restanten en verouderde middelen blijven daardoor regelmatig in de teler zijn middelenkast staan. Na aanmelding komt een adviseur van toeleveranciers Klep (Etten-Leur) of CLTV Zundert op bezoek bij de teler. Op zijn laptop heeft een adviseur de CLM-bezemtool staan. Dit programma geeft aan welke middelen nog wel of niet toegelaten. Aan de hand hiervan wordt de middelenkast opgeschoond. De adviseur schrijft het aantal kilogrammen middel op een ‘Schoon Water’ Bezembon. Met deze Bezembon heeft de teler toegang tot de gemeentelijk milieustraat. Deelname aan de actie is anoniem en kosteloos

Aanmelden

Aardbeientelers binnen de gemeenten Breda, Etten-Leur, Rucphen en Zundert kunnen zich tot 1 maart 2014 telefonisch aanmelden bij CLTV Zundert (076-5972241) of bij handelsonderneming Klep (076-5012831).

Schoon Water voor Brabant

Schoon Water voor Brabant is een stimuleringsproject van de Provincie Noord-Brabant, Brabant Water, Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO), Overlegplatform Duinboeren, Waterschappen Aa en Maas, De Dommel, Brabantse Delta en

Rivierenland. CLM, DLV Plant, Eco Consult, en PPO verzorgen de uitvoering van het project.

Informatie

www.schoon-water.nl of  Peter Leendertse (CLM) 0345-470751.

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin