Doorgaan naar artikel

Belgische veilingfusie mag doorgaan

De Belgische NMa, de Raad voor de Mededinging, heeft vrijdag de fusie tussen de Mechelse Veilingen en groenteveiling Coöbra in Zellik goedgekeurd. Op donderdag 6 december mogen de algemene vergaderingen van beide veilingen stemmen over de fusie.

Als zij de fusie goedkeuren, starten de twee veilingen op 1 januari 2013 samen. De samenwerking zal dan leiden tot een totaal nieuwe coöperatie met een nieuwe naam.

De Auditeur en de Algemene Directie Mededinging hebben de gevolgen van de fusie onderzocht op de markten voor de verkoop van groenten en fruit, luidt het in een persbericht. De Raad kwam, in navolging van de Auditeur, tot de conclusie dat de fusie niet tot gevolg heeft dat de concurrentie op de Belgische markt of op een wezenlijk deel daarvan op significante wijze belemmerd zal worden.

De besturen van de twee coöperatieve veilingen keurden eind augustus het huishoudelijk reglement van de nieuwe vennootschap, een commerciële politiek, een logistieke manier van werken, informaticaplatforms en het organogram goed. Nu is het nog wachten tot 6 december op de definitieve beslissing van de algemene vergaderingen.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin