Doorgaan naar artikel

Bayer komt met nieuwe feromoontoepassing in fruit

Bayer gaat feromoonproducten van het Franse bedrijf M2i in de vorm van silicoonspuiten op de Nederlandse markt brengen.

De gewasbeschermingsmiddelenfabrikant heeft een exclusief contract gesloten met het Franse M2i, distributeur en producent van innovatieve, op feromoon gebaseerde biologische producten. Het betreft producten gericht op (mot) plagen in gewassen zoals steen- en pitvruchten, tomaten en druiven. De feromoonproducten vormen een aanvulling op de bestaande biologische portfolio van Bayer.

Geen residu

Voor feromoonvallen zijn verschillende toepassingen al te koop in Nederland, ook van afstand te besturen modellen op perslucht. Het voordeel van deze nieuwe toepassing is het uitblijven van residu, laat Bayer weten desgevraagd.

De producten van M2i betekenen een nieuwe toepassing van feromoonvallen met feitelijk een siliconenspuit. Voor de middelen bestaat nu nog geen toelating in Nederland, maar Bayer verwacht dat in één of twee jaar te hebben afgerond.

Dealer kiezen

Door de nieuwe toepassing wordt de markttoegang nog nader bepaald. Gebeurt dat met één exclusieve distributeur die de toepassing leert gebruiken, of gebeurt dat breder. Dat wordt nog onderzocht, stelt een woordvoerder.

Ook hier wil Bayer de producten koppelen aan digitale monitoringtoepassingen. Feromonen vormen een efficiënte en economische manier van gewasbescherming, omdat ze selectief en niet-toxisch zijn. Ook voorkmen ze op natuurlijke wijze de ontwikkeling van resistentie.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin