Doorgaan naar artikel

Banken geven bedrijven uitstel aflossing

Foto: ANP

Foto: ANP

Banken geven kleinere bedrijven die in de basis kerngezond zijn maar in financieel zwaar weer zitten door de coronacrisis, zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen.

Het gaat om een gezamenlijk besluit van ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank. Zij zien dat de financiële nood onder ondernemingen in tal van bedrijfstakken momenteel groot is door de coronacrisis.

Banken kunnen op deze manier helpen omdat ze de afgelopen jaren buffers hebben opgebouwd. Ook verwijzen de banken naar de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank, die hen de ruimte geven om deze stap te zetten.

Werkgevers opgelucht

Vanuit het bedrijfsleven wordt enthousiast gereageerd. “Prachtig om te zien hoe de toezichthouders en vooral de banken dit mogelijk maken. Dit geeft ondernemers extra lucht in deze zware tijden en dit zijn de perfecte aanvullingen op het pakket van de overheid”, zegt voorzitter Hans de Boer van ondernemersorganisatie VNO-NCW.

Maatwerk bieden

Banken zetten naar eigen zeggen ook alles op alles om hun particuliere klanten zo goed mogelijk door deze moeilijke tijd heen te helpen. Consumenten die door wegvallende inkomsten tijdelijk minder financiële ruimte hebben om de hypotheeklasten te betalen, wordt aangeraden contact op te nemen met hun bank. De banken beloven dat zij ‘maatwerk’ zullen bieden.

Lees ook: Honderden vragen over arbeid en corona bij Werkgeverslijn

Beheer
WP Admin