Doorgaan naar artikel

B-peenprijs zakt onder de € 50

Foto: Koos Groenewold premium

Foto: Koos Groenewold

De stemming op de peenmarkt is de laatste weken behoorlijk positief en ook in Limburg wordt de vroege peen nu geoogst. Niettemin gaan de prijzen van B-peen wel weer wat naar beneden. Vorige week werd nog zo’n € 55 per 100 kilo betaald, maar de prijzen van B-peen liggen inmiddels € 5 lager. Bovendien gaan de prijzen volgende week richting de € 45,00 per 100 kilo.

Die prijsdaling heeft alles met de moeizamere afzet te maken. De klanten in Duitsland en België hebben zelf steeds meer peen voorhanden en dat kost afzet. Niettemin liggen prijzen aanzienlijk hoger dan een jaar geleden. Toen werd er voor B-peen rond de € 10 per 100 kilo betaald. Handelaren geven verder aan dat de kwaliteit en de opbrengsten van peen goed zijn.

Bewaarpeen

Het aanbod van C-peen is op dit moment nog vrij beperkt. Voor de grovere peen wordt geschermd met prijzen die tussen de € 60 en € 65 per 100 kg liggen. De situatie voor bewaarpeen is aanmerkelijk moeizamer en dat heeft alles met de droogte van eerder dit jaar te maken. De regen van de laatste tijd verandert hier maar weinig aan. Veel percelen met bewaarpeen liggen er matig bij.

Prognose: goede stemming, wel dalende prijzen

Bekijk meer

Delen

Image
Theo Brummelaar

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin