Doorgaan naar artikel

Akkoord ‘verbetering’ Plantkeur

Het bedrijfsleven en ministerie van ELI hebben een voorlopig akkoord bereikt over aanpassing van de keuringssystematiek in Plantkeur.

Volgens handelskoepel Frugi Venta betekent het voorlopige akkoord dat de Plantkeur-aanpak voortgezet wordt en dat de import- en exportinspecties door de keuringsdiensten uitgevoerd blijven worden. Een verbetering, stelt directeur Gert Mulder van Frugi Venta: “Plantkeur voldoet volledig aan de verwachtingen en biedt uitstekende garanties voor Nederlands product.” 

De aanpassingen zorgen ervoor dat de communicatie over de Nederlandse keuringssystematiek makkelijker wordt, denkt Mulder. Zo zullen de taken nu zichtbaarder ‘publiek geborgd’ worden. De keuringsdiensten als KCB voeren de taken namelijk uit namens de NVWA.  Verdere details kon hij in deze fase niet geven.

Het ministerie zegt pas te kunnen reageren op een definitief akkoord. Dat voorlopige onderhandelingsresultaat ligt nu bij het ministerie. In het jaarverslag stelt koepel voor afzetorganisatie DPA dat het ministerie van ELI Plantkeur (gedeeltelijk) wil terugdraaien. Dat is volgens Mulder niet aan de orde. Hij noemt de aanpassing een verbetering.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin