Doorgaan naar artikel

Activiteiten PT mogelijk snel op losse schroeven

Image

De tuinbouworganisaties in het bestuur van het Productschap Tuinbouw moeten op 13 november besluiten over doorgang van projecten en programma’s in 2013.

Die zijn na het regeerakkoord onzeker geworden, zover het om financiering gaat met heffingen over 2014. Voor dat jaar voorziet het nieuwe kabinet namelijk een opheffing van de schappen. De gevolgen zullen dus mogelijk eerder voelbaar zijn, erkent een PT-woordvoerder. Van het direct intrekken van toezeggingen wil hij niet spreken, zoals op de HortiFair te horen valt. “De programma’s die net vorige week zijn goedgekeurd in de commissievergaderingen komen wel in een ander daglicht te staan. Het is aan het bestuur om daar een uitspraak over te doen.”

De Nederlandse Fruittelersorganisatie denkt dat alle partijen goed hun huiswerk moeten doen om continuïteit te verzekeren. “We willen al onze plannen uitvoeren en de nieuwe ook.” Alle opties staan open. De NFO is al langer in overleg met Frugi Venta over deelname in het ketenplatform. Het is een manier om collectieve financiering te vinden, al zal dat vaak op basis van vrijwilligheid gebeuren.

Op dit moment zijn veel branche-organisaties in onzekerheid over de te volgen stappen. Het eerdere kabinetsvoornemen met twee mogelijke modellen lijkt ook van de baan nu het kabinet de branche-organisaties belangrijker wil maken.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin