Vollegrond

Nieuws

Waterbedrijf verkoopt fulvine en humuszuur aan PHC

Toeleverancier Plant Health Cure (PHC) heeft een overeenkomst gesloten met waterbedrijf Vitens om de volledige productie van fulvine en humuszuren te gaan verkopen. Deze stoffen zijn de basis voor de biostimulant Fulvic 25.

De exclusieve overeenkomst tussen PHC en Vitens garandeert een consistente levering en samenstelling van Fulvic 25, aldus PHC-woordvoerder Marinus Kiep. Volgens Kiep draagt het middel in (koude) voorjaren bij aan het op gang brengen van de mineralisatie in de bodem. De dosering is dan 10 liter per hectare.

Als tweede toepassing noemt Kiep een verbetering van de opname van gewasbeschermingsmiddelen en bladmeststoffen. De Fulvic-dosering is dan 1 liter per hectare. “Vorig jaar verkocht PHC in Nederland 250.000 liter van de biostimulant”, zegt Kiep.

Minder middel en meststof

Door de toepassing van Fulvic 25 kan de dosering meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen omlaag, meldt het persbericht over de nieuwe samenwerking tussen PHC en Vitens. Een belronde langs enkele in de praktijk werkzame deskundigen leert dat biostimulanten met fulvine en humuszuren werken, maar dat de mate waarin dit het geval is, kan wisselen. Dat is vooral afhankelijk van weersomstandigheden en van timing.

Of registreer je om te kunnen reageren.